Undersökning – Berghs School of Communication

Posta inlägg här som har med laddinfrastruktur att göra.
erikwallmark
Inlägg: 1
Blev medlem: 08 nov 2021 13:52

Undersökning – Berghs School of Communication

Inlägg av erikwallmark »

Hej!
Jag går på Berghs School of Communication i Stockholm och samarbetar i min utbildning med ett företag som tar fram en tjänst för framtidens laddning av elbilar. Därför gör vi nu en marknadsundersökning för att samla insikter från elbilsägare, och särskilt elbilsägare som också äger egen laddbox/laddstolpe. Fyll gärna i enkäten här om ni vill hjälpa till. Det tar bara några få minuter. Tack på förhand!

Enkäten:
https://forms.gle/z1GHKDDmWM5eFfJm7

Användarvisningsbild
Edis
Site Admin
Inlägg: 348
Blev medlem: 03 jun 2018 12:18
Ort: Långaryd
Referral-länk: https://ts.la/johan94004
Kontakt:

Re: Undersökning – Berghs School of Communication

Inlägg av Edis »

Jag började kika på enkäten, men eftersom jag har grav enkät-allergi, så fick jag dåliga vibbar ganska snabbt.
För det första förutsätter den att man är med i en community av laddstolpar, för det andra så har man idag inga möjligheter att sälja el lagligt som privatperson, för det tredje så faller det i många fall på att folk har sin laddbox i garaget eller på en uppfart och för det fjärde så tar det lång tid att ladda elbil via en laddbox, vi snackar ju timmar om det ska vara lönt att ladda.

Plugshare har ju funnits länge och några privatpersoner har väl lagt upp sina laddstolpar där. Det kan väl vara snällt att låta folk ladda hemma, men vem vill ha en massa okända bilar ståendes på uppfarten eller i trädgården i timtal?

Att ha system i bostadsrätter och i lägenheter med gemensamhetsanläggningar är ju sin sak, där behövs det troligtvis bokningssystem och liknande, men att folk skulle börja parkera hemma hos varandra i ett villaområde eller liknande tror jag är dömt att misslyckas. Dessutom är ju elpriserna oftast låga på nätterna, så att det ska stå en elbil och ladda hemma hos mig på dagtid är ju otroligt ointressant.

Nu var det inte meningen att sabba din enkät, men eftersom du skriver här och inte hade några alternativ som kändes intressant för min del, så har du iallafall fått lite punkter att skapa motargument emot. :D
Tesla Model 3 LR -20 med dragkrok, har kört Leaf Tekna 40kWh -19, BMW i3 REX -16 & Nissan Leaf -14
Min hemsida: Snabbladdad.se - Min och brorsans YT-kanal: Grejar lite...

tor.ake
Inlägg: 72
Blev medlem: 03 jun 2018 15:44

Re: Undersökning – Berghs School of Communication

Inlägg av tor.ake »

Jag kom osökt att tänka på tiden när jag hade ett års uppdrag på ett kontor vid Friends Arena i Solna, där var det många som åkte på morgonen för att jobba på andra platser, medan jag kom från mitt håll och stod på gatan. Funkade bra men lite dyrt, och ingen laddning så klart (inte för att jag behöver laddning för att åka 6 mil t.o.r. men...) Ett par kollegor hyrde parkeringsplatser i området, ungefär samma pris som att stå på gatan men garanterad plats och alltid på samma ställe. Minimikontraktstiden var typ några månader.

Samma sak i Spånga för ett par år sedan.

Användarvisningsbild
Torpis
Inlägg: 197
Blev medlem: 08 jun 2020 15:53
Referral-länk: https://ts.la/johan94004

Re: Undersökning – Berghs School of Communication

Inlägg av Torpis »

Det enda som idag hade kunnat ha en marknad vore EN app som kan snacka med alla nätverk utan förhöjda avgifter. Denna app skulle dessutom ha en liten dongle eller tag som man monterar i laddluckan på bilen så att laddaren startar automatiskt enligt standard ISO15118 Plug&Charge.

https://en.wikipedia.org/wiki/ISO_15118

Men dessa eviga enkäter är ju bara för att eleverna på skolan måste - inte för att lösa några problem.
Evolution X

martink
Inlägg: 94
Blev medlem: 18 mar 2016 14:47
Referral-länk: https://ts.la/martin66034

Re: Undersökning – Berghs School of Communication

Inlägg av martink »

Verkligen! Appen skulle också välja och presentera det lägsta priset för den aktuella laddstationen. Nu fungerar det ju att starta laddningen med flera appar med stor prisskillnad.
Tesla Model S75D, Nissan Leaf 24kWh

Skriv svar